18+ RPG - A Pirate's life for me!

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-08, 8:48 am

Dit is een inspring-RP. Wil je meedoen? Maak een Profiel aan en laat het in het OOC even weten. Iedereen is welkom! Lees wel de scheeps-profielen even goed door!


Alvorens we beginnen:

Algemene RPG regels

Hier kort de belangrijkste punten:
- Correct gebruik van Nederlands en interpunctie.
- Gedachten staan cursief tussen aanhalingstekens: 'Dit denk ik nu.' & "Dit zeg ik nu."
- Geen godmodden of powerplay. (Zie algemene regels.)
- NPC’s bemanning mag door iedereen bestuurd worden. Alleen de NPC stuurmannen niet! Andere NPC’s die niet bestuurd mogen worden moet je een (tijdelijk) karakter van maken.
- Ga je weg of ben je een tijdje afwezig, zet dit OOC neer. Als er al 3 dagen niet gereageerd is mag er van mij verder gepost worden.
- Je wacht op je beurt! Je houd een volgorde van posten aan, zodat iedereen tijd krijgt te reageren.
Dus: 1–2–3–1–2-3. En niet: 1-2–3–2-3-1-3–2
- Als je een scene onder de gordel gaat beschrijven, geef dit dan even aan naast je characters naam :
"Naam" Begin onder de gordel

Eind van de scene:
"Naam" Eind onder de gordel
(Zie blz 10 voor het voorbeeld. XD)


Hoe moet je post eruit zien?

Je begint je post met je locatie dikgedrukt: het schip waar je bent en de plek op het schip.
Dan schrijf je je post. Als je tijdens je post naar een andere ruimte gaat, vermeldt je dit dikgedrukt aan het eind van je post. (Dit mag, als het kan, ook tussendoor.) Als je van schip wisselt, wat weinig voor zal komen, moet je dit ook aangeven!
Indien je meerdere characters gebruikt, zorg dat je dit aangeeft! (Zie 3e post.)

Voorbeeld 1:
Spookschip The Black Lady – Het dek
(Je post waarin je karakter op het dek blijft.)

Voorbeeld 2:
Piratenschip The Undertaker – Het ruim
(Je post waarin je karakter eerst in het ruim is, maar nu naar het dek gaat.)
Het dek.

Vragen? Stel ze in het OOC of stuur mij een PM.
Veel plezier!


Last edited by Lavender-Traces on 2011-12-19, 12:32 am; edited 4 times in total
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Pete on 2011-12-08, 9:19 amDeshima, 20 oktober 1663, 6:04 's ochtends

The Harbringer - dek

Rembrandt keek uit over zijn schip terwijl de bemanning in de vroege ochtend de laatste hand legden aan het schip vertrek-klaar te maken. De grijze lucht werd langzaam opengebroken door die grote zonnestralen, die zich weldra in duizenden gouden draden zouden splitsen om zijn gezicht te verwarmen. Voor een land dat bekend stond om zijn ondraaglijke hitte was het behoorlijk koud in de ochtend. Rembrandt liep wat heen en weer om zijn ledematen te strekken, en richtte zijn blik op de zee.

Verderop aan de horizon lag Deshima, het eilandje voor de kust van Nagasaki waar de Nederlanders geacht werden te verblijven gedurende hun tijd in Japan. Ooit was het een uitstulpsel voor de kust, een schiereiland, maar was door middel van een kanaal van het vasteland afgescheiden met een brug die constant bewaakt werd. Rembrandt had de ironie van dit kunstmatige eiland nog niet door - de Nederlanders waren pas sinds enkele jaren zelf bezig om stukken grond in te polderen, om zo ook een soort kunstmatige eilandjes te maken. De boodschap ervan was in ieder geval duidelijk: contact met de Japanners was verboden en beperkte zich tot een ambtenaar hier en een prostituee daar. Verder hielden de inwonders van Nagasaki zich zoveel mogelijk afzijdig, wat hen waarschijnlijk door de regering was opgedragen. Toch kon Rem nog die nieuwsgierige blikken zien toen die mannen met hun geschoren hoofden naar 'de Hollanders' kwamen kijken, en zich vooral leken te interesseren voor de roodharige exemplaren. Bovendien was het uitzonderlijk dat er tijdens deze missie ook vrouwen mee waren gegaan, dus men kon zich het tumult in Nagasaki geheel voorstellen. Alsof het dieren in een dierentuin waren werden ze bekeken, geanalyseerd en bediscussieerd. Het vreemdste wat Rem had horen zeggen over hun observaties was dat Hollanders geen hielen hadden en daarom schoenen moesten dragen met hakken. Om nog maar te zwijgen over het Japanse schoeisel! dacht Rem dan, en moest daar vaak om lachen. Hij had zichzelf voornamelijk bezig gehouden met de handel en de hofreis, waardoor hij de rest van de inwoners van Deshima niet echt kende. Maar daar was het nog niet te laat voor, aangezien een aantal van hen ook mee terug zouden reizen naar Amsterdam.

'Kap'tein! Kunnen we?' werd er geroepen, en Rembrandt geeuwde luid. 'Ik heb toch al gezegd dat jullie moeten beginnen met uitvaren!' mopperde hij geirriteerd, en zette zijn hoed op. Hij had er goed aan gedaan om gisteren alvast alle bemanningsleden en meezeilers te tellen. Mocht er nog iemand op het laatste nippertje mee terug willen op de maand-lange zeereis naar de Nederlanden, dan zou hij nu op de kade moeten staan, dacht Rem, en grinnnikte toen hij zich herinnerde dat het bij hem als knaap precies zo ging. Bijna te laat om mee te zeilen met het schip waar hij bijna twintig jaar had gediend - maar die tijd lag ver achter hem.

Rem liep met rasse schreden het dek op, en voelde het schip keren. De zeilen bolden enthousiast op, hout kraakte, touwen strekten, en het hele schip was klaar om richting de horizon te varen. 'Op naar huis,' zuchtte Rem, en trok zich snel terug in de warme kajuit. Misschien zou hij Deshima dit keer een klein beetje gaan missen...

Lokatie: kajuit
Praat met: niemand

~


Last edited by Pete on 2011-12-08, 11:16 am; edited 2 times in total
avatar
Pete

Aantal berichten : 694
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 27
Woonplaats : Leiden

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Marmot on 2011-12-08, 9:20 am

Filippijnse zee 20 oktober 1663 12.06 ’s middags The undertaker – kapiteins kajuit

Kapitein Gwendolyn Marat opende haar ene oog dat niet bedekt was door een ooglap en probeerde haar zicht helder te krijgen. Ze bracht een hand omhoog en wreef over haar pijnlijke voorhoofd. “Gwuuuh .. te..veel .. rum” ze had een kater en niet zo’n kleine ook. In haar hoofd was een complete Maori stam een haka uit aan het voeren, althans zo voelde het. Ze probeerde zich recht over eind te duwen maar iets hield haar tegen. Ze keek omlaag en zag de scheepsjongen kwijlend op haar naakte borst liggen met een zeer tevreden glimlach op zijn gezicht. Ze greep de jongen vrij hardhandig bij zijn haren en deze schrok wakker. “Kapitei…” begon hij verschrikt maar Marat snoerde hem meteen de mond. “Zwijg rat .. pak je kleren en sodemieter op of ik laat je kielhalen!” De jongen wist niet hoe snel hij weg moest komen en viel uit bed, greep zijn kleren en rende naakt het dek op en het ruim in waar hij zich aan ging kleden. Marat grijnsde, de afgelopen drie dagen had ze zichzelf opgesloten in haar kajuit en Timothy de scheepsjongen had haar gezelschap moeten houden als afleiding van haar werk. En hij had haar vaak af moeten leiden. Ze kroop uit bed en zette een paar wankele stappen, en niet door het deinen van het schip. Ze greep een emmer koud water en begon zich te wassen, daarna trok ze haar broek, blouse, sokken en laarzen aan. Daarover heen een korte leren rok met split en een leren vest. Ze bond haar bandana om en zette haar driesteek op. Daarna deed ze twee gekruiste riemen om en bekeek tevreden haar cutlass en flintlock pistool. Ze blonken alsof ze van zilver waren en ze liet ze in hun holsters glijden. Uiteindelijk ging ze achter haar bureau zitten op haar troon die opgebouwd was uit walvisbotten en het skelet van een zeemeermin. Ze had een pot koffie gezet, na rum de meest heilige drank die ze kende. Ze hadden een aantal maanden van te voren een koffie plantage overvallen en hadden nu ongeveer een jaarvoorraad aan boord. Ze stopte haar pijp en al snel zat ze gehuld in een grote grijze walm terwijl ze haar koffie dronk en naar haar werk staarde. Het werk in dit geval was de route van de Harbinger uit stippelen met behulp van de informatie die ze vergaard had. De zeekaart lag voor haar en ze had er al verschillende lijnen op gezet. Tot nu toe waren alle pogingen het schip te onderscheppen vruchteloos geweest. Ze tikte geïrriteerd op de mensenschedel op haar bureau terwijl haar oog bijna een gat brandde in het perkament. Toen verscheen er een glimlach op haar gezicht. “Nu heb ik je” mompelde ze, terwijl ze op de kaart tikte voordat ze een aantal nieuwe lijnen erbij zette. Ze stond op, bekeek zichzelf in de spiegel, knikte tevreden en liep naar de deur. Gooide deze open en liep het dek op.

Dek

Marat leunde over de ballustrade en schraapte haar keel. “Heren, dames en andere wezens .. ik wens jullie allen een zeer goede morgen op ‘de Grafdelver’, en ik breng u heugelijk nieuws. Vanavond rum!” brulde ze. Haar glimlach werd een sluikse grijns voordat ze verder ging. “Ik heb de route van the Harbinger uitgestippeld”
avatar
Marmot

Aantal berichten : 30
Registratiedatum : 2011-11-30
Leeftijd : 34
Woonplaats : Bureaustoel

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by rasilverstorm on 2011-12-08, 9:24 am

Indische Oceaan, 20 oktober 1663, 8:00 's ochtens

Bovendek, The Black Lady

Jaren en jaren zijn al voorbij gegaan, Aina gaf er niks meer om deze te tellen. Hij kon alleen maar hopen dat zijn liefje nog in leven was tegen de tijd dat hij aan land kon. Uitkijkend op de eeuwige storm waarin hij vast zat. Alles leek grijs in deze wereld, behalve de paar keer dat een bliksemflits alles deed oplichten, de inmiddels grijze zeilen verlichtend. Altijd reisde hij met de jaargetijden mee. Langzaam begon hij richting Japan te varen voor de herfst en de regen tijd daar, voor hij terug zou gaan naar Zuid-Afrika. De reis geheel opnieuw beginnend.

Hopelijk zouden ze meer… slachtoffers vinden dan het laatste seizoen.
avatar
rasilverstorm

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 2011-11-20
Leeftijd : 34
Woonplaats : Utrecht

View user profile http://rasilverstorm.deviantart.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-08, 9:25 am

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer – De kade
Taylor keek op naar het schip dat over niet al te lange tijd Deshima zou verlaten. Als een duister figuur lag zij aan het dok, zacht wiegend op de golven. Hun tijd in Japan zat erop en een maandlange reis op zee keek hun tegemoet. Nu was het zover, tijd om het schip gereed te maken. “Komaan mannen! Inladen die handel!” Als eerste stuurman was het zijn taak ook te houden op het laden van de vracht. Het vele zilver- en koperwaar. De specerijen, het drank en vele soorten zijden ‘japonnen’. Hij keek toe hoe alle matrozen de zware kisten naar het ruim vervoerden. Zodra de eerste zonnestralen hun licht over Japan zouden werpen, zou The Harbringer eindelijk uitvaren. Maar zo vroeg in de ochtend was de wind nog fris en Taylor trok zijn lange jas wat dichter rond zich heen. “Opschieten! Lapzwansen hebben wij hier geen behoefte aan!” Riep hij naar een enkele matroos die dacht een pauze te kunnen nemen. Er was geen tijd om te lummelen, er was altijd wel een taak te vinden.

Het dek
Nadat eindelijk de vracht was ingeladen, stapte Taylor het dek op. Ver aan de horizon kwamen de eerste stralen al tevoorschijn en de grijze lucht werd langzaam doorbroken. Hij nam een diepe ademteug, de zilte geur van de zee die hem omringde. Hij liep de trap op naar het halfdek en vervolgens het bovendek waar het roerwiel gereed stond het schip door de wilde zeeën te sturen. Vanaf het bovendek had Taylor een goed zicht op de lager gelegen dekken en hij keek toe hoe de matrozen de laatste hand legden aan het klaarmaken van het schip. De zeilen waren gereed en de ochtend wind deed ze bollen. Dit beloofde een goede start van de reis te worden. Nogmaals zijn blik op het dek werpend zag hij de kapitein een laatste ronde voor het vertrek doen. De route al goed doorsproken wist Taylor precies hoe het schip te sturen. “Klaar voor vertrek?” Schreeuwde hij naar beneden, naar willekeurige matrozen.
Het bovendek, aan het roer(wiel)


Kim
Spookschip The Black Lady - Het bovendek, aan het roer(wiel)
De ochtend was aangebroken, maar dat was bijna niet te zien door de dikke wolken van eeuwige donder. Kim leunde nonchalant tegen het roer aan en staarde op naar de grijze massa. “Ziet eruit als een prachtige dag, Kap’tein.” Kim grijnsde breed en keerde zijn blik naar Kapitein Aina die met hem op het bovendek stond.

Kim was enkele maanden geleden aan boord gekomen van The Black Lady. In zijn leven had hij al veel meegemaakt, maar echt spreken deed hij er nooit over. Zijn beweegredenen voor het meevaren nooit geheel duidelijk geweest. Maar niet lang nadat hij deel van de bemanning was geworden was gebleken dat hij een best goed gevoel voor navigatie had. In een van de zwaardere stormen had hij eenmalig het roer overgenomen en het schip dusdanig door de storm varende kunnen houden. Dit bleef niet onopgemerkt door de kapitein en al snel had hij de voormalige stuurman overgenomen, toen deze ten overlijden kwam.

Vrolijk als hij was, stond hij ook nu op het bovendek. De humor in zijn stem aanwezig zoals gewoonlijk. Het leven op een spookschip had niets gedaan aan zijn oneindige grijns en zijn speelse karakter. En ook de storm leek geen invloed te hebben op de blonde jongen. “Dus, wat zijn de plannen voor vandaag?”


Last edited by Lavender-Traces on 2011-12-08, 10:22 am; edited 1 time in total
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by tha_queen_of_chaos on 2011-12-08, 9:49 am

Megami
Piratenschip The Undertaker - Bovendek
Megami genoot van de druppels water die op haar gezicht spatte en haar lange rode haren met druppels natmaakte. Haar rok kwam boven haar enkels, iets wat haar moeder een rolberoerte zou bezorgen en waaide tot op haar kuiten. Ze hield van de vrijheid die de zee haar bood.
Een stuk perkament lag geklemd op een plank hout en met houtskool was ze een ruwe schets aan het maken van de golven en een deel van het schip. De kapitein melde dat er rum was vanavond omdat de route van de ongrijpbare Harbringer bekend was...alweer.
Het maakte Megami niet echt uit. Ze dronk liever niet. Ze hield er niet van haar emoties niet onder controle te hebben.
Een klap galmde over het schip toen de deur van de kapiteinshut opengegooid werd. Megami draaide zich om. Dus de kapitein had besloten haarzelf weer te melden.

Yôkai en Yuurei
Piratenschip The Undertaker - In een kist in het ruim
,, Haal je focking reet uit mijn gezicht!" Zei Yuurei terwijl ze het voorgenoemde lichaamsdeel een duw gaf. ,, Zeik niet zo, Yuu, er is nauwelijks ruimte. Wees blij dat ik niet omdraai." snauwde Yôkai terug. ,, oh my fucking god, je bent echt zo ranzig!" Riep Yuurei terwijl ze haarzelf in een andere positie probeerde te manoeuvreren in de kleine kist.
,, Hou je bek nou maar. Ze mogen ons niet vinden voor we ver genoeg in zee zijn dat ze ons niet kunnen terugbrengen." Snauwde Yôkai en probeerde zelf ook een beetje uit de ongemakkelijke positie te komen.

(geen idee hoelang ze al op zee zitten, maar zal niet langer dan een paar dagen zijn?)


_________________
Shacking up with:Megami - Limhwa luna, Kami- Soom Lazule, Akuma, Limhwa Half elf
Waiting: Seishin (SOOM MD Sphaler)
wishing for: Tenshi (mnf eliya), Kyuuketsuki (spiritdoll freesia), Yuurei (mnf DES/Rheia)
My Livejournal
avatar
tha_queen_of_chaos
Admin

Aantal berichten : 1501
Registratiedatum : 2009-11-03
Leeftijd : 30
Woonplaats : Krommenie

View user profile http://jointedlove.nl

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Kyanara on 2011-12-08, 9:52 am

Phyllis
Spookschip The Black Lady - Het dek
Phyllis zat op haar knieen naast Sarah Ann, een smerig vot in haar handen.
Naast haar was Sarah Ann druk bezig met het schrobben van het dek.
Haar blik zwerfde weg van haar maatje en gleed naar het bovendek.
"Wat denk je dat ze aan het bespreken zijn, daarboven?" vroeg ze aan Sarah Ann.

Sarah Ann
Spookschip The Black Lady - Het dek
Haar handen gingen op en neer, op en neer, op en neer.
Dit was een klusje wat ze het meest verachtte, maar ze durfde dat niet te zeggen. Bang dat iemand boos op haar zou worden.
Phyllis zat naast haar, en het viel haar op dat ze niet aan het poesten was.
Sarah Ann stopte ook en smeet haar lap in de emmer met water naast haar.
Ze volgde de blik van Phyllis en zag de kaptein en de 1e stuurman op het bovendek staan.
Ze hoorde Phyllis vragen of ze wist waar ze het daarboven over hadden.
Ze haalde haar schouders op. Natuurlijk wist ze dat niet.
Sarah Ann sopte haar poetsdoek in het water en wees naar de doek van Phyllis dat ze ook maar beter verder kon gaan. Voordat iemand merkte dat ze niet werkte.

Patch
Piratenschip The Undertaker- Het dek.
Patch zat op een tros touw en wreef zijn palmen door zijn gezicht.
Hij was dood op, hij had de hele dag en nacht doorgewerkt en hij was wel toe aan een lange comateuze slaap. Maar hij wist dat die slaap er niet van zou gaan komen.
Hij hief zijn zware hoofd omhoog en zag op dat moment de Kapitein staan.
Hij dacht in eerste instantie dat hij een spook zag. Hij had haar al even niet gezien.
De kapitein schreeuwde haar medeling over de bemaning heen.
Naar het horen van dat nieuws verscheen er een brede lach op het gezicht van. Hij had gelijk, de rust zou even moeten wachten.


Last edited by Kyanara on 2011-12-08, 11:05 pm; edited 1 time in total
avatar
Kyanara

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 2011-11-14
Leeftijd : 33
Woonplaats : Boerengat aan de sloot

View user profile http://seeingitcreative.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Muisje on 2011-12-08, 10:06 am

Lucciola
Piratenschip The Undertaker - Bovendek
Half geïnteresseerd keek Lucciola de naakte scheepsjongen na. Daarmee had ze nog niet nader kennis gemaakt, maar ze kon zich ook niet herinneren de jongen de laatst paar dagen gezien te hebben. Voorlopig was er nog genoeg tijd.
Het gejuich van de bemanning om haar heen bevestigde nog maar eens dat de kapiteit de toekomst wat rooskleuriger inschatte, maar Lucciola had met genoeg zeelui gesproken om te weten dat de meeste zeevaarten maanden in beslag konden nemen en dat waren de schepen met een duidelijke bestemming. Links boven haar klonk luid gefluit vanuit één van de touwladders naar een mast of kraaiennest (scheepsjargon was niet Lucciola's sterkste kant) en het was onduidelijk of de matroos enthousiast was over het vooruitzicht van rum of het uitzicht.
Lucciola droeg de kleding van een loopjongen uit de laatste stad die ze had bezocht voordat ze het ruime sop opzocht, maar de wind liet haar half open shirt wapperen en er was geen twijfel mogelijk over haar geslacht. Ze liet haar jasje en shirt open. Het was warm en een vier verdiende verder geen aandacht.
avatar
Muisje

Aantal berichten : 3208
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 35
Woonplaats : Naast Utrecht

View user profile http://www.microwavedcoffee.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by brigitte on 2011-12-08, 10:07 am

Senka
Spookschip The Black Lady-Boeg
Senka was weer aan de voor op de boeg in haar stenen gedaante. Droevig keek ze naar de storm die er woeide. Ze had de hele nacht vanuit de mast zitten kijken naar de bemanning. Ze vond het nog wel wat eng om contact te maken. Mocht ze de wezens wel storen tijdens het werk. Vanavond zou ze naar het dek gaan om contact te maken. Maar nu moest ze een aantal uur stil zitten zonder dat ze kon speken of bewegen. Alleen haar eigen gedachten en de geluiden om haar heen als gezelschap.

Vulfgang
Piratenschip The Undertaker - kombuis
Vulfgang was met de kok bezig om de lunch klaar te maken. Niet veel bijzonders een dik plak brood met een homp kaas. Ook was er pap voor eventueele liefhebbers. Eindelijk was alles klaar voor schafttijd. Vulfgang pakte de zware pan met pap op. Hij deed altijd de zware of rotklusjes maar dat boeide hem niet als ie maar niet met die stomme kruiden in de weer hoefde. Samen met de kok liep hij naar boven naar het dek.
dek
"Schaften!" bulderde Vulfgang over het dek. Hij liep naar het midden van het dek zodat hij samen met de kok het eten uit kon delen. Vulfgang zag dat de kaptein op dek was en knikte beleefd naar haar "Morgen kaptein." Ze was een van de weinige personen waar hij respect voor had.
Waarom zeg je morgen tegen haar
"Dat is beleefd"
Ben je een piraat of een watje?
"Houd je bek."
Inderdaad houd je bek het is niet meer dan beleefd om je meerdere te groeten.
Watjes, lafbekken, schorem.

"Zo is het genoeg het is mijn bek en ik zeg wat ik wil.
Alsof iemand je als een volwaardig lid ziet je bent krankzinnig.
Vergeet gewelddadig niet
Dat is het enige goede dat ie kan
Dat is niet waar hij is ook goed in het helpen van eten klaar maken. De kok klaagt nooit.
Nee omdat we hem een oplazer geven als ie het oneens durf te zijn.
Ach die nozem lacht ons gewoon uit als hij dadelijk water gaat koken en wij piepers moeten beginnen te schillen voor vanavond en wat nog meer.
Ja maar wij hebben wel eerste rang om toe te kijken hoe er iemand levend gevilt word
Ja das waar wie is er dit keer aan de beurt.
Die kwal die vanacht tegen ons opbotste.

"Ja goede keus."
Vulfgang zette de pan neer en begon kommen die toegestoken werden vol te scheppen.
"Niet dringen of ik geef je niks te vreten. Gewoon netjes op je beurt wachten. Het is niet alsof jullie hier uitgehongerd worden." riep Vulfgang boos naar een paar Matrozen die haast hadden eten te bemachtigen.


Last edited by brigitte on 2011-12-08, 10:11 am; edited 1 time in total (Reason for editing : typo verwijderd)
avatar
brigitte

Aantal berichten : 915
Registratiedatum : 2009-11-09
Leeftijd : 37
Woonplaats : Tilburg

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Pete on 2011-12-08, 11:05 am

Rembrandt
Koopvaardijschip The Harbringer - kajuit

Naamate de zon verder op kwam werd Rembrandt ook wat wakkerder. Hij las nog vluchtig enkele brieven door en telde de flinke sommen geld die men had neergelegd om met dit schip mee te mogen. Rijk werd je niet van passagiers meenemen, aangezien er altijd wel tekort kwam aan voedsel en drinkwater op een reis als deze.

Ze zouden allereerst Macau aandoen, een Portugese kolonie aan de kust van China. Hoewel de Portugezen als eerste handelscontact hadden met Japan, zag de Japanse keizer hun christelijke insteek niet zo zitten en verbande ze uit het rijk. Nu verbleven de Mediterranen in China, waar ze op andere manieren aan Japanse goederen kwamen - door ze bijvoorbeeld te ruilen tegen Chinees zilver met schepen als The Harbringer. Aan japonnen verdiende je tenslotte nog minder dan aan passagiers... Na Macau zouden ze doorvaren naar Batavia, om aldaar hun waarschijnlijk allang opgedroogde watervaten te vullen en flink wat fruit en bonen in te slaan. Na Batavia begonnen ze aan de tweede, langste etappe van de reis: naar Kaap de Goede Hoop.

Toen hij deze route zo doornam. viel Rem's oog op een stuk van de route dat hij nog niet goed had besproken met zijn stuurman. 'Taylor!' brulde de kapitein met zijn luidste stem dat tot op het dek te horen was, en nam een hap van een stuk kip dat er nog lag. 'Kom hierheen!'

Praat tegen: Taylor
[NP: routekaarten worden nog gepost]
avatar
Pete

Aantal berichten : 694
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 27
Woonplaats : Leiden

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Raouken on 2011-12-08, 11:25 am

Koopvaardij schip The Harbringer-Layla's hut

Layla

Het eerste licht van de vroege Japanse ochtend scheen door de kleine ruiten en Layla draaide zich nog eens om. Te horen aan de geluiden van boven was men al in de weer, het zou niet lang duren voor ze af zouden varen. Hij gaapte en rekte zich-als een grote pluizige kat-eens uit. Slaperig ging hij overeind zitten en haalde een hand door z'n warrige donkerbruine haren. De bedeltjes in z'n haar tinkelden vrolijk tegen elkaar aan en hij keek om zich heen, Saix was kennelijk al op want diens bed was leeg. Normaal sliepen meester en bediende natuurlijk niet in dezelfde-redelijk luxe-hut maar hij zag Saix niet als een bediende en hij had het graag zo. Gapend liet hij zichzelf terugglijden in de zachte kussens-hij was geen koopman geworden om vroeg uit de veren te gaan. Laat de mannen boven zich maar druk maken over het afvaren, hij zou zometeen wel aanstalten gaan maken om wakker te worden en een laatste blik op de Japanse kust te werpen. Nog vijf minuutjes..

Lokatie: bed, in z'n hut.
Praat met: niemand.
avatar
Raouken

Aantal berichten : 533
Registratiedatum : 2009-11-09
Woonplaats : Heerenveen

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-08, 11:34 am

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer – Bovendek aan het roer
Het schip was eindelijk op weg. De wind flink in de zeilen. Het voelde goed en al had Taylor zijn dagen in Deshima goed besteed, op zee voelde hij zich alsnog het beste. De zon stond inmiddels al wat hoger aan de hemel. Maar zijn moment van genieten werd onderbroken toen hij de stem van Kapitein Rembrandt door het dek heen hoorde. Hij wuifde een van zijn leerlingen om het roer over te nemen. “Gewoon recht vooruit. Let op de zeestroming, dat ze ons niet uit koers brengt.” Of er daadwerkelijk een stroming was om rekening mee te houden liet hij niet weten. Dat was voor de leerling om uit te vinden. Met het vertrouwen dat het roer wel onder controle was liep hij het bovendek af naar het halfdek waarna hij naar de Kajuit liep. Zonder te kloppen liep hij de Kajuit binnen. Een privilege dat hij had gekregen, na een vergeten nacht. Terugdenkend hieraan kon hij bijna de kater nog voelen. “Je riep, kapitein?” Hij grijnsde lichtjes. Terug naar open zee wist hem altijd in het beste humeur te brengen.
Kajuit
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Pete on 2011-12-08, 11:46 am

Kapitein Rembrandt
Koopvaardijschip The Harbringer – Kajuit

Taylor's brede glimlach werkte aanstekelijk, en ook zijn verschijning bracht Rembrandt in een humeur dat opgewekter was dan het soort humeur dat hij kreeg van zijn 'koffie' 's ochtends. 'Goedemorgen, Taylor' zei hij eerst, en tikte op de kaart met zijn ring, 'mijn excuses dat ik je van je werk hou, maar zou jij je kundige blik over dit stuk van de route kunnen werpen?' Hij wees op een stuk van de route dat langs een paar vaag aangegeven 'steile klippen' voer. 'Ik weet dat je deze route misschien al eens gevaren hebt, maar dit maal komt het zo uit dat we daar bij nachte langs komen. Denk je dat dat veilig is of moeten we voor anker en wachten tot zonlicht ons erlangs kan leiden?'
avatar
Pete

Aantal berichten : 694
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 27
Woonplaats : Leiden

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-08, 12:06 pm

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer – Kajuit
Taylor liep op Rembrandt af en liet zijn blik over de kaart gaan toen de kapitein deze aantikte. “Hmm.. klippen?” Om de kaart beter te kunnen bekijken liep hij om de tafel heen en kwam naast Rembrandt staan. “Ik denk dat het wel lukken gaat daar langs te varen, mits ik de juiste manschappen paraat heb staan. In aller hoogste nood kunnen we daar voor anker gaan.”
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Pete on 2011-12-08, 12:12 pm

Kapitein Rembrandt
Koopvaardijschip The Harbringer – Kajuit

'Dan vertrouw ik op jou,' zei Rembrandt, en keek opzij naar zijn stuurman voor hij de kaarten oprolde en in de kaartenbak deed. Deze ging op slot, en de sleutel werd aan Taylor gegeven. 'Dit is ook de sleutel van de kajuit-deur, dus als er iets gebeurd kun je er altijd in om de kaarten te pakken, ' zei Rem. Voordat hij aan deze reis begon zou hij dit Taylor nooit hebben toegestaan, maar de tijd die hij met hem in Japan had doorgebracht gaven hem genoeg vertrouwen hem die sleutel te geven.

'Laten we aan dek gaan,' stelde hij voor, 'en misschien wat te eten regelen nu het nog vers is ~ En heb jij al iets van onze passagiers gehoord?'Last edited by Pete on 2011-12-08, 12:25 pm; edited 1 time in total
avatar
Pete

Aantal berichten : 694
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 27
Woonplaats : Leiden

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-08, 12:23 pm

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer – Kajuit
Taylor keek Rembrandt met verwijdde ogen aan toen hij plots de sleutel overhandigd werd. Niet snel werd een ander bemanningslid hiermee vertrouwd en hij nam dit ook op als een grote eer. “Ik zal er goed op passen, Kapitein.” Al had hij Rembrandt goed leren kennen, toch vergat hij zijn beleefdheid niet wanneer ze weer op het schip waren. Hij lachte zacht toen Rembrandt over eten begon. “Klinkt goed. Door de vroege start heb ik nog geen kans op een ontbijt gehad.” Hij verborg de sleutel in een zak aan de binnenkant van zijn lange jas. Later zou hij deze wel aan een ketting hangen.
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Pete on 2011-12-08, 12:34 pm

Kapitein Rembrandt
Koopvaardijschip The Harbringer - kombuis

Samen liepen de twee naar het kombuis, dat bij The Harbringer onder het verdek aan de voorkant van het schip lag. Rembrandt hoopte dat Remo al wakker was, maar hij zag niets dat daarop wees. 'Zouden we zelf wat mogen pakken...?' fluisterde Rem. Hij was dan wel de kapitein, maar de kombuis was het domein van de kok - verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de magen van de bemanning en de passagiers op het moment dat de zeeziekte dat niet deed. Snel pakte Rem een stuk fruit dat er lag te rijpen, en nam er een hap uit. Dit zou als eerste op moeten, maar stiekem had hij meer zin een een fatsoenlijke boterham met kaas.
'Raar eten hadden ze daar,' zei hij, doelende op de Japanse keuken, 'te veel vis en te weinig vlees. En rare zure groenten.' Hij trok een gezicht - ondanks dat hij erg bereisd was als zoon van een VOC-ambtenaar, hield hij stiekem toch het meest van de Hollandse pot. 'Of vond jij dat wel lekker, die eh... jah, hoe heette het?'
avatar
Pete

Aantal berichten : 694
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 27
Woonplaats : Leiden

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Kyanara on 2011-12-08, 10:41 pm

Patch
Piratenschip “The Undertaker”- Het dek.

Patch trok zich van zijn zittende positie omhoog. Hij was nieuwsgierig geworden naar de route van the Harbringer en wou graag had besloten om aan de kapitein te vragen wat hun route en plan van aanpak zou gaan worden. Hij maakte aanstalte om richting de kapitein te lopen todat hij het koksmaatje het dek op zag komen met voedsel.
Zijn maag knorde hard in zijn lichaam. hij bedacht zich toen dat hij al bijna net zo lang niet gegeten had als dat hij geslapen had. Even stond hij in dubio. Eerst eten en dan naar de kapitein of andersom?
'Stik!' Dacht hij bijzichzelf. 'Ik ga gewoon een stuk brood halen en ga dan rechtstreeks door naar de kapitein.'
Patch gooide zijn benen in beweging en liep richting het voedsel
avatar
Kyanara

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 2011-11-14
Leeftijd : 33
Woonplaats : Boerengat aan de sloot

View user profile http://seeingitcreative.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Muisje on 2011-12-08, 11:27 pm

Einhard
Koopvaardijschip The Harbringer - passagierskajuit (of iets dat daarvoor door moet gaan)

Zijn omgeving deinsde haast onmerkbaar mee op het ritme van het water dat tegen het aangemeerde schip klotste. Het schip rook naar lange zeereisen. Nu had het nog de romantische geur van specerijen, zilte zeelucht en een vleugje heimwee, maar na een paar maanden zou de geur van ongewassen lichamen en bedorven etenswaren overheersen. Daar kon zelfs het beste parfum niet tegen op en het was iets dat Einhard met gemengde gevoelens accepteerde. Hij had tenminste zijn reukzin nog.
Een lichte golf van beweging ging door het schip heen en het zou onopgemerkt zijn gebleven als Einhards pen niet was gaan rollen. Op zo'n moment zou een patserige ganzenveer handiger zijn geweest, maar Einhard gaf de voorkeur aan compact en dat betekende pennen met een ronde schacht die van het tafelblad konden rollen. De man pakte de gevallen pen op en schreef de beschrijving op waar hij een moment geleden nog over zat te peinzen.
Met toestemming van de kapitein (en de boodschap dat dit zeer uitzonderlijk was) was Einhard voor de dageraad aan boord gegaan. In het donker had hij het schip doorkruist om door zo min mogelijk bemanningsleden gezien te worden. Waarschijnlijk had de kapitein toegestemd na de inschatting gemaakt te hebben dat het beter was dat zo min mogelijk bemanningsleden voor het vertrek afwisten wie (of wat) er op het schip meereisde. Aan land zouden ze misschien besluiten dat ze liever een jaar (of twee) wachtten op het volgende schip, maar midden op zee was de keuze om te blijven al snel gemaakt en een schip had voldoende bemanning nodig. Er was natuurlijk altijd nog het risico dat men besloot Einhard van boord te zetten (en dan waarschijnlijk per direct zonder eerst een haven binnen te gaan), maar dan liep de kapitein een buitenkansje aan handel mis. Dat was het enige wat voorlopig Einhards veiligheid garandeerde.
De man keek op en borg zijn schrijfgerei en aantekeningen op. Van het toenemende geluid van matrozen leidde Einhard af dat er binnenkort misschien andere passagiers aan boord zouden komen. The Harbringer was geen echt passagiersschip en er was wat ruimte beschikbaar gemaakt voor notabele reizigers, maar meer dan een paar krappe hokken was het niet. Ook al was het beter dan met de rest van de bemanning in één ruimte te slapen, het betekende wel dat Einhard de passagierskajuit met iemand moest delen.

(Wie, oh wie deelt een kamer met Einhard? Wink )
avatar
Muisje

Aantal berichten : 3208
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 35
Woonplaats : Naast Utrecht

View user profile http://www.microwavedcoffee.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Marmot on 2011-12-09, 1:12 am

Kapitein Marat
Piratenschip 'the undertaker' derde dek

Marat maakte zich op om een aantal bevelen aan de bemanning te geven toen Vulfgang het dek op kwam met eten. Ze keek verbouwereerd naar dit tafereel van muiterij "Wel verduveld..." begon ze, maar toen bedacht ze zich iets, ze greep naar haar zak horloge en klapte het open. De wijzers stonden stil. Ze richtte haar blik op de zon en zag dat het middag was. "Verslapen .. al weer!" gromde ze, Geïrriteerd gooide ze het horloge over de railing heen, trok haar flintlock en zonder te kijken schoot ze het ding in de lucht kapot. Ze deed het pistool terug in de holster en keek naar beneden waar de eerste stuurman Patch hoorde te staan. Het roer stond er verlaten bij en was vastgezet met een touw voor een vaste koers. Ze kneep haar goede oog samen en liep de trap naar het tweede dek.

Tweede dek

Ze gooide het touw los en nam het roer in de hand om de nieuwe koers aan te geven. Geïrriteerd keek ze uit over het dek. De dag was slecht begonnen en dat zou de bemanning merken ook! "Schiet op stelletje ratten! Vreet sneller! Schrob het dek, boen de kanonnen! Haal de netten op!!! IK wil die schedels over een half uur aan de railing hebben hangen! En WAAR is Patch?!!" Toen viel haar oog op Megami, een nieuw lid van de bemanning, die haar aan keek vanuit haar positie aan de andere kant van het schip. Ze bracht een arm omhoog en wees naar haar, ze kromde haar vinger waarmee ze zei "Kom hier." Op dat moment klonk er een luid gekras vanuit één van de kraaiennesten. Ze keek omhoog en zag nog net de grote zwarte vogel een duikvlucht nemen om een stuk brood te jatten van een matroos om vervolgens met een boog omhoog naar haar te vliegen en op haar schouder te landen. "Een zeer goede middag, Marlock" zei ze tegen de kraai. Bij wijze van groet tikte het dier tegen haar ooglap voordat hij het stuk brood, geklemd in zijn poot begon op te eten. Marat keek weer 'iets' vrolijker nu. "Eet maar rustig door, jongens!" brulde ze naar de bemanning waar een aantal van al druk in de weer waren met poets materiaal. Een paar keken vertwijfeld naar de kapitein, maar toen de eerste zijn werk neerlegde en niet meteen werd neergeschoten volgde de rest het voorbeeld.
avatar
Marmot

Aantal berichten : 30
Registratiedatum : 2011-11-30
Leeftijd : 34
Woonplaats : Bureaustoel

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by tha_queen_of_chaos on 2011-12-09, 1:23 am

Megami
Piratenschip 'the undertaker' voorsteven
Megami zag hoe het eten werd opgediend en besloot zoals altijd even te wachten. Op een schip met een hoop wanhopige mannen was al lastig genoeg zonder dat ze ook nog vlakbij ze moest gaan staan. Haar billen deden nog steeds zeer van de kletser die ze gehad had laatst, niet zo'n zeer als de man zijn gezicht, maar nog steeds zeer.
Ze zag hoe de kapitein naar haar wees en haar 'ontbood'. Ze knikte naar de kapitein als teken dat ze het begrepen had alvorens ze langzaam een weg baande door de mensen.
Tweede dek
,, Kapitein?" zei Megami terwijl ze de trap opliep. De punt van haar schoen extra hard trappend in het oog van een scheepsjongen die onder haar rok probeerde te kijken. Hij zou bedrogen uitkomen, ze droeg lang, zedig ondergoed dat veel fantasie nodig had om daar wat in te zien. Dan nog was het zeer onbeleefd van de jongen.

_________________
Shacking up with:Megami - Limhwa luna, Kami- Soom Lazule, Akuma, Limhwa Half elf
Waiting: Seishin (SOOM MD Sphaler)
wishing for: Tenshi (mnf eliya), Kyuuketsuki (spiritdoll freesia), Yuurei (mnf DES/Rheia)
My Livejournal
avatar
tha_queen_of_chaos
Admin

Aantal berichten : 1501
Registratiedatum : 2009-11-03
Leeftijd : 30
Woonplaats : Krommenie

View user profile http://jointedlove.nl

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Muisje on 2011-12-09, 4:27 am

Hoogmoed
Piratenschip 'the undertaker'
“Schaften!” klonk er over het dek en het klonk goed. Niet alleen in de oren van Hoogmoed die zich zat te vervelen, maar klaarblijkelijk ook in die van het overige gespuis aan boord als het geroep en de daaropvolgende stormloop richting het eten een aanwijzing was. Al snel bevond Hoogmoed zich in het gedrang, want opgroeien met zeven oudere broers en zussen had hem geleerd dat het recht van de snelste, grootste en sterkste gold en op is op, vooral als het om eten ging.
Wonder boven wonder had hij in het gedrang zijn houten etenskom uit zijn lange, ruime jas weten te vissen en hield deze stevig vast. Iedereen wilde bij de waarschijnlijk half lauwe pap zijn voordat deze koud en nog minder appetijtelijk was. De kok deed wat hij kon op een schip vol schorem en addergebroed dat liever een volle maag had dan haute cuisine ten volste beleefde, en dat betekende doorgaans grote hoeveelheden en, omdat etenskosten ingehouden werd op de uitkering van buitgemaakte schatten, zo goedkoop mogelijk.
Met flink wat ellebogenwerk wist Hoogmoed zich voorin het gewoel dat een rij moest voorstellen te wurmen, maar niet zonder een por in zijn ribben te krijgen, een stomp op zijn achterhoofd te ontvangen en warempel, er beet iemand in zijn kuit. Hoogmoed haalde uit met zijn kom en voordat dat terug betaald kon worden met een vuist in zijn tanden, klonken er bevelen van de kapitein. Dat was iets dat iedereen meteen tot stilte wist te verstommen. Aan het begin van de reis was er iemand met een waffel geweest die niet op tijd dicht was of misschien te kort gesloten werd gehouden en nu waren grote monden schaars onder de bemanning wanneer de kapitein sprak. De meeste hoofden bevatten misschien niet de knapste koppen, maar iedereen wist wat overleven was en leerde snel wat je niet moest doen wanneer je de voorkeur gaf aan de droge kant van het schip.
De tegenstrijdigheid van de bevelen (moesten ze nou van alles doen en nu meteen of konden ze eerst rustig dooreten?) zorgde voor wat verwarring en Hoogmoed maakte daar snel gebruik van om zijn kom uit te steken naar de kok en de man die erbij stond.

Praat met: Praat niet echt, maar wil wel eten van Vulfgang.
avatar
Muisje

Aantal berichten : 3208
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 35
Woonplaats : Naast Utrecht

View user profile http://www.microwavedcoffee.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-09, 4:37 am

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer - kombuis
“Toestemming of niet.. ik stuur liever niet op lege maag het schip aan.” Hij keek even rond maar ook hij zag Remo niet. Rembrandt’s voorbeeld volgend, nam ook Taylor een stuk fruit. Ze hadden verschillende soorten inheems fruit ingeslagen voor de lange reis terug. Een deel nog flink rijpend. Zo hadden ze onder andere Nashi (peer), Ringo (appel), Mikan (mandarijn) en Momo (perzik). Vandaag koos Taylor voor de peer. Licht en gezond, een prima ontbijt voor hem. En zo verschrikkelijk lang wachten op het middageten zou het niet zijn. Nu het schip eenmaal varende was zou er genoeg te doen zijn wat de tijd zou doen verstrijken. Al was het maar een oog in het zeil houden dat niemand zou staan lummelen. “Hm? Het ging wel. Anders als wat ik gewend was, maar zeker goed te doen. Vis kan lekker zijn, maar ik heb de voorkeur aan af en toe.” Hij grijnsde lichtjes terwijl hij nog een hap van zijn peer nam. “Geen idee wat de naam was. Het lijkt allemaal zo op elkaar. Ik was allang blij dat ik mij enigszins verstaanbaar wist te maken tegen het eind.”
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Raouken on 2011-12-09, 5:21 am

Dilly
Piratenschip The Undertaker, de hut van hem en Alizee

Staand voor de grote spiegel bekeek Dilly kritisch zijn outfit. Het zag er goed uit. Niet te overdreven, het was middag en hij was pas net wakker, maar elegant en sensueel-maar niet te seksueel. Wederom, het was pas middag. Hij keek over z'n schouder naar de zwarte, gesloten gordijnen van het bed van zijn oudere broer-hij en Alizee deelden een hut die-in geval van klanten-van elkaar gescheiden werd met schotten. Z'n broertje(ook al was hij ouder, Dilly vond het leuk om Alizee te pesten met het feit dat hij kleiner was-al was het alleen maar dankzij Dil's hakken)sliep nog, die was tot vroeg in de ochtend opgebleven, druk met al z'n experimenten en dingen waar Dilly niet naar vroeg.

Ja, hij zag er goed uit. Tijd voor eten. Hij liep naar de stoel, ging zitten en reeg zijn laarzen in. Heupwiegend liep hij naar buiten en deed de deur lekker extra hard dicht. Hij liep richting het dek en zag dat hij precies op tijd was-etenstijd! Afkeurend keek hij naar het stelletje schooiers dat daar zat te knauwen op hun brood, te duwen en porren om een kopje halfkoude pap. Bah. Thuis-in het bordeel in Parijs waar hij normaal gesproken werkte-kreeg hij een stuk beter te eten. Maar goed, hij wilde wat van de wereld zien, en de bemanning wist goed genoeg dat ze hem ook best konden betalen met chocolade en andere lekkernijen om niet altijd zonder te zitten. Hij pakte een kom en liep de menigte in. Met wat geslijm en lief kijken bij random piraten kwam hij zonder kleerscheuren aan bij de scheepskok.

Tevreden stak hij z'n kom uit naar Vulfgang

'Hallo mooie jongen, heb je misschien iets te eten voor mij?''

Lokatie: dek
Praat met: Vulfgang
avatar
Raouken

Aantal berichten : 533
Registratiedatum : 2009-11-09
Woonplaats : Heerenveen

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Pete on 2011-12-09, 6:08 am

Kapitein Rembrandt
Koopvaardijschip The Harbringer - kombuis

“Geen idee wat de naam was. Het lijkt allemaal zo op elkaar. Ik was allang blij dat ik mij enigszins verstaanbaar wist te maken tegen het eind.” zei Taylor, en Rembrandt moest toegeven dat hij daarmee instemde. 'Gelukkig hadden we vertalers, en ik moet zeggen dat enkele Japanners ook een woordje Nederlands konden. Maar ze Latijn leren zit er waarschijnlijk niet in, hehe...' Hij nam nog een hap van de zoete perzik/abrikoos-dinges en wenste dat hij zijn zus in Enkhuisen een mandvol kon schenken. Het fruit zo na de eerste week, twee met veel geluk, wel op zijn, dus hij deed zich er tegoed aan.
':aten we in de middag maar terugkomen,' stelde hij voor, 'ik denk niet dat we uberhaupt wat anders hadden gekregen dan fruit. Ik denk dat ik mij nog even terugtrek in de kajuit - kun jij ervoor zorgen dat de passagiers die wakker zijn niets tekort komen?' Met een glimlach klopte Rem Taylor op de schouder en verdween naar de kajuit.
Kajuit
avatar
Pete

Aantal berichten : 694
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 27
Woonplaats : Leiden

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Muisje on 2011-12-09, 6:29 am

Hoogmoed
Piratenschip 'the undertaker'
Een arm werd langs hem uitgestoken en een zijdeachtige stem vroeg om eten. Hoogmoed zat nog goed in zijn "snel eten voordat je broers en zussen alles opeten" modus en aangezien zijn broers en zussen ruim twee tot drie keer zo groot waren als klein Hoogmoedje een jaar geleden, was het een sterk ingesleten reflex om zijn plaats niet zomaar af te slaan. De man rechtte zijn rug, zette zijn schouders uit en liet zijn niet al te geringe volle lengte zien om de voorkruiper aan te kijken. Groter, sterker en sneller. Dat moest je zijn.
Rap duwde Hoogmoed zijn kom naar voren en zei: Ik eerst!"

Praat met: Dilly en Vulfgang
avatar
Muisje

Aantal berichten : 3208
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 35
Woonplaats : Naast Utrecht

View user profile http://www.microwavedcoffee.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by brigitte on 2011-12-09, 8:02 am

Vulfgang
Piratenschip 'the undertaker'
De kaptein was niet echt blij en Vulf schrok even van het schot. Maar hij werkt gewoon door. Zolang er geen kogel in hem zat boeide het hem niet. Hij moest zich echt inhouden om niet op tijd iemand een hengst te verkopen met de pollepel. Maar ja het gedrang en geduw hoorde bij het piraten leven. Genoeg piraten wouden zelf pakken omdat Vulfgang maar 1 pollepel had en er een meute hongerige piraten om hem heen stond maar hij wist zijn mannetje te staan.
stelletje ontdankbare kippen alsof we ze nooit iets te vreten geven.
Recht van het sterkste de zwakste moeten het met de restjes doen.

"Dus ik ben zwak he?
Nee jij kan vreten wanneer je wil.
Ja maar die drammers niet eens beleefd wachten tot ze aan de beurt zijn.
Ze hebben honger en willen het wanneer het warm is.
ondankbaar schorem dat is het.
Niet allemaal kijk naar die rooie die stak zijn kom uit zodat wij erin konden scheppen.

"Hoogmoed weet zijn plek."
O ja waarom drong hij dan voor?
Omdat hij ook warm eten wil hebben.
jaja
De laatste heeft koude pap en minder dan de rest omdat we moeten schrapen.
Er is niks mis met koude pap die eten wij ook.
Tenzij we het opwarmen omdat we zin hebben in restjes warme pap.

"Kunnen jullie niet eens je koppen houden met dat gekibbel. Ik moet werken."
Wij houden onze kop wanneer wij dat willen.
Hij heeft wel gelijk.
IK ga je negeren hoor
...
Ik meen het
...
Zeg nou iets anders is het zo ongezellig.
...
Val kapot.

Op dat moment sprak Dilly hem aan.
Hij momepelde iets dat klonk als 'Mwwwrrwwww niet mooiwwwrrdd"
Hoogmoed eiste eerst eten. Vulfgang grijnsde en daagde zonder woorden Hoogmoed uit en gaf hem een blik die zei want anders?
Hij Dilly als eerste een grote lepel vol pap in de kop die hij ondersteunde omdat hij de kom niet per ongelijk uit Dilly's hand wou slaan.
Daarna gaf hij een flinke schep aan hoogmoed al was hij iets ruiger immer hoogmoed was een hardwerkende man die sterker was.
Vulfgang die niet echt gebruik maakte van Dilly's diensten kon het niet laten om het fijn te vinden dat hij beleefd aangesproken werd en daarom trok hij Dilly voor.
"Zwaksten eerst hoogmoed."
Vulfgang was als het ging om gesprekken voeren een lompe boer en vaak kon je alleen aan zijn gedrag merken wie hij het aardigst vond.
avatar
brigitte

Aantal berichten : 915
Registratiedatum : 2009-11-09
Leeftijd : 37
Woonplaats : Tilburg

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Momo on 2011-12-09, 8:29 am

Imael
Piratenschip The Undertaker, aan kombuis

Afwezig was Ismael in de grote ketel aan het roeren. Af en toe schepte hij de lepel omhoog en liet de futloze en smaakloze pap in de ketel druipen. Bleh, hij deed zijn best maar de kapitein liet hem niet veel middelen. Hij had beter leren koken van zijn beschermvrouwe. Ondanks haar personeel kookte ze bijna altijd zelf. Ismael hielp graag mee en zo had hij best goed leren koken.

Niet veel later kwam de wat vreemde, zo niet volledig geschifte Vulfgang de kombuis binnen. Oke hij was geschift maar hielp wel goed mee en nam hem veel werk uit handen. Als Ismael het zo bekeek naam hij de griezelige monologen op de koop toe.

Terwijl hij Vulfgang zich om de pap liet bekommeren wende Ismael zich tot een klein pannetje waar een lapje vlees en wat aardappels in lagen te sudderen. Vanaf een plank pakte hij een klein busje en opende die. Even snoof hij de geur op en glimlacht breed. tussen duim en wijsvinger mat hij een kleine hoeveelheid af liet het met een beetje, helaas overbodige, koks flair in het pannetje belanden. Even roerde hij het om en pakte een porseleinen bord waar hij de maal op schepte.

Vulfgang ging Ismael voor het dek op en riep luidkeels "Schaften!" Ismael droeg alleen het bordje en liep langs de ketel pap af richting het tweede dek. Hij werkte zich tussen het dringende gespuis door richting de kapitein. Gelukkig lieten ze hem eenvoudig door, gezien hij van de pap afliep lieten ze hem met alle liefde door.

"Goedemiddag, kapitein Marat, uw lunch. Dat het smaken mag." Ismael overhandigde het bord met een lichte buiging en een ontwapenende glimlach. Toen draaide hij zich om op zijn hakken en verdween weer richting Vulfgang. De jongen was druk bezig met het verdelen van de pap en de terug tocht naar de ketel was een stuk lastiger. Hier en daar liet Ismael een verwensing vallen waarna het gespuis iets opzij ging om hem door te laten. Wat een verachtelijk zooitje.

Locatie: Dek
Praat: Met niemand
avatar
Momo

Aantal berichten : 288
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 39
Woonplaats : Utrecht

View user profile http://www.wndesign.nl

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Marmot on 2011-12-09, 8:36 am

Kapitein Marat
Locatie: Piratenschip ‘the Undertaker’ Tweede dek, achter het roer
Praat met: Megami

Marat begon hard te lachen toen ze zag hoe Megami de jongen in zijn oog schopte. Schreeuwend en tierend greep hij naar de pijnlijke plek. Dit was het niet waard geweest, hij had ook nog eens niks gezien. “Goede middag juffrouw Marigny” zei Marat op mierzoete toon. “Het is mij opgevallen dat uw hoofdtaak lijkt te bestaan uit .. tekenen, uiteraard spoor ik één ieder aan zijn of haar talenten ten volste te benutten, maar ik geloof dat u zich niet helemaal bewust bent van wie wij zijn, wij zijn piraten, plunderaars, smokkelaars, moordenaars, dit is geen passagiers schip, ook heb ik u nog geen wapens zien hanteren en de rum laat u ook staan.” Nu keek ze Megami aan en verdween haar glimlach. “Waarom ben je op mijn schip?” Op dat moment kwam er een windvlaag opzetten die Marats lange zwarte haren deed wapperen in de wind. De kraai hield zijn kop schuin en keek met een dofgrijs oog naar Megami.
avatar
Marmot

Aantal berichten : 30
Registratiedatum : 2011-11-30
Leeftijd : 34
Woonplaats : Bureaustoel

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Muisje on 2011-12-09, 9:38 am

Lucciola
Locatie: Piratenschip ‘the Undertaker’ - Dek
Leunend tegen een vat keek de elf toe hoe Megami werd gesommeerd bij de kapitein te komen. Liever haar dan ik, dacht Lucciola en waarschijnlijk moest ze er ook even voor zorgen dat de kapitein geen reden zag om haar ook op het matje te roepen.
Met een vermoeide zucht zette ze zich in beweging naar het gewoel rondom de papketel.
"Zeg zwarthaar!" riep ze naar een lange man vooraan de rij. Hoogmoed heette hij, herinnerde Lucciola zich. Als haar ouders haar zo hadden genoemd dan had ze ook het ook het ruime sop gekozen om een schandalig en voor haar ouders schandelijk leven te leiden.
"Je hebt me vechtlessen beloofd." Zei ze terwijl ze naast Dilly ging staan met een lichte knik van erkenning naar de tja, hoe noemde je zoiets? Hoer was te ordinair en kwam niet in de buurt, maar ze waren te ver weg van wat voor hof dan ook voor een courtisane. Ze wees maar snel naar het zwaard en de sabel die aan de riem van Hoogmoed hingen.
Opnieuw zuchtte ze want ze kreeg niet meteen antwoord. Er zat namelijk een lepel pap in de mond van de man en er ging al een tweede lading naar binnen. Het heftig knikken terwijl de lepel weer naar binnen ging accepteerde de elf dan maar als een bevestiging. Waar had die gast leren eten?
Mentaal haalde ze haar schouders op. Zolang hij maar net zo rap met een zwaard was als dat hij nu met zijn lepel omging. Lucciola zat er niet op te wachten om bij de eerste entering aan het spit geregen te worden. Niet door een boze piratenhatende matroos en niet door een boze lapzwanshatende kapitein.

Praat met: Hoogmoed
Staat bij: Dilly en Vulfgang.
avatar
Muisje

Aantal berichten : 3208
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 35
Woonplaats : Naast Utrecht

View user profile http://www.microwavedcoffee.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by tha_queen_of_chaos on 2011-12-09, 9:44 am

Megami
Locatie: Piratenschip ‘the Undertaker’ Tweede dek, achter het roer
Praat met: Kapitein Marat

Megami werd rood. Ze kon niet zo goed tegen kritiek. ,, Nou," begon ze terwijl ze nog iets roder werd. Ze kon moeilijk vertellen dat een belangrijke reden was dat ze hier zat om niet door haar adelijke ouders en verloofde gevonden te worden.
,, Waarom niet?" Ze haalde even haar schouders op. ,, Ik hou van varen en ik hou van plaatsen waar ik niet snel gevonden word. Ik drink inderdaad liever niet, maar ik ben van jonge leeftijd getraind in de omgang met degens. Als u mij nog geen wapens heeft zien hanteren, is dat te wijten aan de afwezigheid van actie dan onbekwaamheid. " Ze had haar wapen inderdaad weinig aangeraakt en als ze oefende was dat meestal als de meeste mensen al naar bed waren. Ze hield er niet zo van als mensen op haar vingers keken. Haar vingers beroerden haar rapier door de stof van haar rok heen. Haar vechtstijl was grotendeels gebaseerd op het feit dat mensen haar onderschatte en om die reden had ze besloten haar wapen te verbergen onder haar rokken.

_________________
Shacking up with:Megami - Limhwa luna, Kami- Soom Lazule, Akuma, Limhwa Half elf
Waiting: Seishin (SOOM MD Sphaler)
wishing for: Tenshi (mnf eliya), Kyuuketsuki (spiritdoll freesia), Yuurei (mnf DES/Rheia)
My Livejournal
avatar
tha_queen_of_chaos
Admin

Aantal berichten : 1501
Registratiedatum : 2009-11-03
Leeftijd : 30
Woonplaats : Krommenie

View user profile http://jointedlove.nl

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Raouken on 2011-12-09, 9:54 am

Dilly-The Undertaker
Dek

Dilly keek een momentje beteuterd toen Vulfgang 'zwakken eerst' zei. Pardon?! Hij was niet zwak! Ok, hij kwam dan misschien net aan de ribben van Hoogmoed, maar klein betekende nog niet zwak. Hij duwde die reactie echter al snel weg en glimlachte vriendelijk naar Vulfgang

'Dankjewel' zei hij beleefd en met een lichte grijns knikte hij naar Hoogmoed en liep weg met zijn volle kom met pap. Hmm, dat rook nog niet eens zo slecht. Hij ging op een ton zitten, sloeg z'n benen over elkaar en begon aan z'n ontbijt terwijl hij zich liet vermaken door het zooitje piraten op het dek.

Lokatie: dek, op een ton
Praat met: z'n ontbijt


Saix
The Harbringer

Saix stond op het dek en keek uit over de kade van Deshima. Later die dag zouden ze uitvaren, hij wist niet goed of hij Japan zou missen of blij was dat hij naar huis ging. Hij vond het een mooi land, ook al hadden ze niet meer gezien dan Deshima zelf, met aardige mensen, ook al hadden ze niet zo heel veel Japanners ontmoet. Alleen die vis kwam hem de strot uit. Helaas zouden alleen de eerste weken van de reis gekenmerkt worden door redelijke maaltijden, er was een limiet aan hoe lang je dingen kon bewaren en de Nederlanden waren ver weg. Hij verborg een gaap achter z'n hand, het was nog erg vroeg en eigenlijk hoefde hij nog helemaal niet op te zijn. Hij hield echter van de nacht en de vroege morgen, en nu was het nog rustig op het dek. Er waren alleen wat mannen bezig spullen het schip op te laden. Hij liep de trappen op naar boven en ging in de buurt van het stuurwiel staan kijken naar de werkers, de Japanners die al vroeg uit de veren staan en de kust. Toen draaide hij zich om en keek naar de zee, die al ver uitgestrekt voorbij de haven op hen lag te wachten. Hij glimlachte bij de gedachte wat er achter die enorme massa water lag. Thuis!

Lokatie: dek, in de buurt van het wiel
Praat met: niemand
avatar
Raouken

Aantal berichten : 533
Registratiedatum : 2009-11-09
Woonplaats : Heerenveen

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by brigitte on 2011-12-09, 10:17 am

Vulfgang
piratenship-The Undertaker
"Smakelijk eten Dilly."
Ik mag Dilly wel die is tenminste beleefd
Het is niet meer dan een hoer.
Hoer of geen hoer hij is beleefd.
Je wilt er gewoon mee neuken.
Bah nee me pik steken op een plek waar minstens de halve bemanning zijn pik al in heeft gestoken. Dacht het niet.
Nee das inderdaad vies.
Maar Dilly blijft beleefd. We moeten eens aardiger zijn tegen hem.
Aardig zijn is voor watjes.

"Jullie zijn net een stel ouwe wijven met dat gekibbel"
Vele kommen werden weer gevuld met de standaard ruwheid van het snel zijn.
Pas na een paar kommen te hebben voorzien van pap zag Vulfgang Imael.
Hij stak de pollepel naar Imael uit. "Jij scheppen dan kan ik slaan als er een lastig word."
avatar
brigitte

Aantal berichten : 915
Registratiedatum : 2009-11-09
Leeftijd : 37
Woonplaats : Tilburg

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Kyanara on 2011-12-09, 10:35 am

Patch
piratenship-The Undertaker- Dek

'STIK!' Dacht Patch bij zichzelf toen hij de kapitein zijn naam hoorde schreeuwen. Hij was net drie stappen onderweg naar het eten, en had nog niets kunnen bemachtigen.
Hij graaide een stuk brood uit de handen van de dichtsbijzijnde gek die voorbij kwam
"Bedankt!" Zei hij en draaide zich met en ruk om en waande zich een weg tussen de benamming door die naar het voedsel onderweg was.
'Ik wist dat ik het roer niet had moeten vast binden.' dacht hij bij zichzelf 'Waarom moet ze juist net nu naar buiten komen? Had ze niet nog 10 minuten kunnen wachten? Wacht, waarom denk ik dit. Ik heb ook recht op een beetje rust!'

Tweede Dek
Hij nam de trap naar het tweede dek twee treden tegelijk en propte een homp brood naar binnen. Eenmaal boven zag hij dat de kapitein in gesprek was met een vrouw, waarvan hij de naam even niet meer wist. Wel wist hij zich te herinneren dat ze niet heel veel deed aan boord. Tekenen das wat hij haar vaak zag doen. Hij vroeg zich af wat ze uberhaupt op het schip deed.
Hij besloot de Kapitein niet lastig te vallen tijdens het gesprek en hij ging tegen de balstrade hangen. Had hij mooi nog even de tijd om zijn brood weg te werken.
avatar
Kyanara

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 2011-11-14
Leeftijd : 33
Woonplaats : Boerengat aan de sloot

View user profile http://seeingitcreative.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Marmot on 2011-12-09, 10:57 am

Kapitein Marat
Locatie: Piratenschip ‘the Undertaker’ Tweede dek, achter het roer
Praat met: Megami

"Je houdt van plaatsen waar je niet snel gevonden wordt? Dus je bent op de vlucht." zei Marat, die niet bekend stond om subtiliteit. Ze keek weer vooruit naar de piraten die zich als hongerige wolven op het eten stortten. "EY. een beetje manieren daar beneden anders GEEN rum vanavond" brulde ze. Ze kreeg een grijns op haar gezicht. "Oh geloof me jongedame, er komt binnenkort genoeg actie." zei ze glunderend. "Georg kom hier!" riep ze naar de scheepsjongen die even van te voren onder Megami's rok had gekeken. De jongen had geprobeerd er tussenuit te knijpen zonder al te veel succes. Schoorvoetend en zenuwachtig liep hij de trap op en bleef staan terwijl zijn ogen op het dek gericht waren. "Als er iets is waar ik niet tegen kan dan is dat het gebrek aan manieren en ongewenste intimiteiten jegens dames, we hebben niet voor niets dames van lichte zede aan boord. " Ze keek minachtend naar Georg en vervolgens naar Megami. "Wat voor een straf had je in gedachten voor hem?" Marat deed dit bewust om erachter te komen wat voor vlees ze in de kuip had en publiekelijk straffen zorgde er voor dat niemand buiten zijn of haar boekje ging. Uiteraard was het laatste woord aan haar. Toen kwam Patch de trap opgelopen en ze keek op. "Een zeer goede middag Patch, ik ben blij dat je besloten hebt om me even gedag te komen zeggen" Ze sloeg het touw om het roer en deed een nieuwe kogel in haar pistool. En ineens keek ze heel erg vrolijk.

Praat met: Patch
avatar
Marmot

Aantal berichten : 30
Registratiedatum : 2011-11-30
Leeftijd : 34
Woonplaats : Bureaustoel

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-09, 11:03 am

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer – Bovendek aan het roer
“Aye, Kapitein.” Hij knikte en volgde Rembrandt tot hun wegen scheidden. Dit maal hadden ze vier passagiers aan boord. Duncan Moore, een koopman van een rariteitenkabinet en zijn zus Chelsea Moore. Einhard, wiens beweegredenen hem nog onduidelijk waren. En als laatste Serafina met haar kat Muta, die een goed bedrag betaald had om met haar koopwaren mee terugvervoerd te mogen worden naar Nederland. Als mogelijke vervanger van de Kapitein was ook Taylor goed op de hoogte van de passagiers. Hij maakte zijn weg naar waar de vertrekken van de passagiers zich bevonden. Gezien The Harbringer een koopvaardijschip was, waren de vertrekken wat minder groot en luxe en moesten de passagiers een vertrek per tweetal delen. Zijn laarzen klonken hard op de houten vloer terwijl hij naar de deur van het eerste vertrek liep waar broer en zus Moore verbleven. Niet al te hard klopte hij op het hout. Als ze nog sliepen, zou hij ze hopelijk niet wekken. Zou hij geen reactie krijgen, dan wist hij dat ze elders op het schip waren. Iedereen had zich immers tijdig op het schip gemeld.
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Kyanara on 2011-12-09, 11:12 am

Patch
Piratenschip the Undertaker -Tweede dek

Patch had net een stuk brood in zijn mond gedaan toen de kapitein hem aansprak. Hij slikte het half gekauwde stuk door.
"Goede middag Kapitein." zei hij opgewekt. Snel propte hij het laatste stuk brood in zijn mond en trok zichzelf van de balustrade af.
"Dus...The Harbringer" begon hij met een breede grijns. "Welke koers gaan we nemen?"

avatar
Kyanara

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 2011-11-14
Leeftijd : 33
Woonplaats : Boerengat aan de sloot

View user profile http://seeingitcreative.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Momo on 2011-12-09, 11:23 am

Ismael
Piratenschip - The Undertaker- Dek

Vulfgang duwde Ismael de lepel onder zijn neus en hij keek verontwaardig naar het ding. Achter hem begon de bemanning wat ongedurig te worden. Ismael vroeg zich af waarom de jongen tijd verdeed met het ruilen van de taken. Subtiel haalde hij zijn neus op, alsof hij niet zelf het lastige gespuis van zich af kon slaan. Toen de lepel onder zijn neus bleef hangen en de bemanning opstandig begon te worden, griste de scheepskok de lepel uit de handen van vulfgang. Draaide zich resoluut om en keek het gespuis wat er nog stond vernietigend aan. Ismael haalde de lepel door de ketel en kwakte hem leeg in de eerste de beste kom die hij zag.

Gaande weg koelde Ismael af. Die jongen deed ook maar zijn best. De bemanning voor zijn neus loste langzaam op. En toen de laatste met een volle kom koude pap afdroop, keerde hij zich tot Vulfgang. "Kom, we gaan afwassen en opruimen." Hij keerde zich om en liep naar de Kombuis. Even hield hij in en keek op naar het tweede dek. Hij vroeg zich nog steeds af wat de jonge vrouw op het schip te zoeken had. Op dit moment stond ze bij de kapitein en van wat hij ervan op kon vangen was deze niet geamuseerd met dat gene wat ze op het schip uitvoerde.

Locatie: Richting kombuis
Praat met: Vulfgang
Doet een poging badass te zijn
avatar
Momo

Aantal berichten : 288
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 39
Woonplaats : Utrecht

View user profile http://www.wndesign.nl

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by brigitte on 2011-12-09, 11:46 am

Vulfgang
Piratenschip - The Undertaker
Ismael wou duidelijk niet scheppen maar nam toch de taak over. Vulfgang knakte zijn knokkels en keek met een krankzinnige blik naar het gespuis terwijl hij zijn knokkels knakte. Met een grijns die zei geef me een reden bleef hij bij de ketel staan. Nadat hij een matroos bijna bewusteloos had geslagen werd de rest vrij kalm. Met een zekere trots omdat hij zijn werk goed gedaan had tilde hij de ketel op en liep Ismael achterna.
Kombuis
Terug in het kombuis pakte Vulfgang twee houten lepels. Hij legde er een naast de ketel voor de kok en begon zelf alvast uit de ketel te lepelen. Hij wachte vaak tot na schafttijd met eten. Dan kreeg je meer rust. Plus hij was niet vies van koude pap.
Snel sneed hij nog een homp kaas met een plak brood af.
"Wat schaft de pot vanavond. Hoop piepers. Ik wil piepers schillen."
Ja piepers schillen
Ja ze zullen flink gaan piepen als wij ze levend villen
Bloed en ingewanden. Het beste vermaak dat er is.
Ja creperen zullen ze.
avatar
brigitte

Aantal berichten : 915
Registratiedatum : 2009-11-09
Leeftijd : 37
Woonplaats : Tilburg

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by rasilverstorm on 2011-12-09, 12:17 pm

Aina
Spookschip The Black Lady - Het bovendek

Aina kon het niet helpen, een grijns verscheen op zijn gezicht zodra hij Kim hoorde praten. Toen richtte hij zijn blik op de horizon. De wolken lichtte op in een flits, die heel even lied zien dat de storm nog bij lange na zijn hoogtepunt niet had berijkt. Tegen de tijd dat ze bij Japan zouden komen, zou het opgezweept worden tot een tyfoon. De gedachte dat ze misschien nieuwe manschappen zouden krijgen was prettig.

"Het is tijd dat we weer eens een bezoekje brachten aan Japan, dacht je niet?"

Hij ging dichter bij de rand van het dek staan, "in de benen stelletje lapzwansen, als ik nog ééntje zie die zo niet aan het werk is, mag uitrazen in de ra!"

Draaiend naar Kim, grijnsde hij duister, "maak koers voor Japan."

Duncan, Chelsea
Koopvaardijschip The Harbringer - Moore's hut

Broer en zus zaten naast elkaar zachtjes te praten. Hoewel de anderen waarschijnlijk toch niet zouden snappen waar ze het over hadden. Beide hadden interessante dingen weten te kopen voor hun rariteitenkabinet. Helaas was het produceren van de voorwerpen en stoffen vertraagt en moest het mee op een ander schip. Misschien dat ze nog bij de steden die ze aan zouden doen interressante waren zouden vinden.

Duncan keek op toen er op de deur werd geklopt. "Ja?" Hij stond op en opende de deur om Taylor te zien. "Kan ik je ergens mee helpen?"
avatar
rasilverstorm

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 2011-11-20
Leeftijd : 34
Woonplaats : Utrecht

View user profile http://rasilverstorm.deviantart.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-09, 12:39 pm

Kim
Spookschip The Black Lady - Het bovendek aan het roer
“Aye Kap’tein!” Hij grijnsde breed en gaf het roerwiel een flinke zwieperd. “Komaan pikbroeken! Japans wacht op ons!” Kim hield ervan in de ruige storm te schreeuwen, genoot misschien iets te veel van zijn plek op het bovendek. Het schip draaide op de deinzende golven en voer verder de storm in. Eenmaal op koers leunde Kim weer tegen het roer aan. “Zeg, kun je je lantaarn niet eens feller laten schijnen. Misschien dat we dan eens een weg uit deze storm kunnen vinden.”

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer - Moore’s hut
Taylor knikte beleefd in begroeting. “Goede morgen. Ik kom even kijken of alles naar wens is.” Hij glimlachte lichtjes. “Misschien dat je nog vragen hebt omtrent de reis?”
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by rasilverstorm on 2011-12-09, 8:53 pm

Aina
Spookschip The Black Lady - Het bovendek

Terwijl het schip zich op de juiste koers begaf, verplaatste Aina zijn lantaarn van zijn jas naar zijn riem. Zodat hij straks in het diepste van de storm de lichten kon ontsteken. Dezelfde lichtjes die mensen zagen blinken voor hun schip meestal verging en hij ermee nieuwe bemanning kon halen. Toen hij Kim's opmerking hoorde keek hij de stuurman even aan met een blik van 'zie ik eruit als een zaklantaarn?'. "Echt waar? Ik dacht dat jij je weg door elke storm kon vinden met je ogen dicht. Dat vertelde je me tenminste."

Duncan, Chelsea
Koopvaardijschip The Harbringer - Moore's hut

Duncan knikte, "Goede morgen. Ja, alles naar wens hier,"

Achter hem kwam Chelsea te staan en ze begroette Taylor ook, voor ze hem een halve glimlach gaf. "Het enige wat ik wil weten is wanneer we kunnen eten, ik rammel," was haar commentaar op Taylor's vraag. Duncan kon niets anders doen dan grijnzen hierop, dat was zo zijn zusje.
avatar
rasilverstorm

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 2011-11-20
Leeftijd : 34
Woonplaats : Utrecht

View user profile http://rasilverstorm.deviantart.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Kyanara on 2011-12-09, 10:28 pm

Phyllis
Spookschip The Black Lady - dek

Phyllis had het stille advies van Sarah Ann opgevolgd en was ook weer begonnen met schrobben.
Opeen voelde ze het schip een scherpe bocht maken. Ze greep zich vast een de balustrade om niet van het denk gezwiept te worden, maar de was net te laat met het vastpakken van de emmer met water en deze viel om waardoor haar kledingklets nat werd.
Ze hoorde iemand iets schreeuwen over Japan, maar kreeg het niet volledig mee. Ze was veel te druk bezig met het feit dat haar jurk nu klets nat en soppig was. Ze ging staan en wrong haar jurk uit zo best als dat ze kon. Ze was zo pissig geworden.
"Welke Achterlijke Gladiool doet dit nou?"Riep ze hard op uit.
"Welke koekwous gooit t scip nu zo om? Ik had wel in ze oceaan kunnen liggen. Lekker is dit!" foeterde ze verder.

Sarah Ann
Spookschip The Black Lady - dek

Sarah Ann was blij te zien dat Phyllis ook weer was gaan poetsen.
Ze voelde het schip een draai maken en greep naar een stuk touw om zichzelf en haar emmer met water aan boord te houden.
Ze zag hoe de emmer van Phyllis omviel en haar klets nat maakte.
'Dit is niet goed. Helemaal niet goed.' dacht ze 'Als ze nu maar geen dingen zegt waarvan ze later spijt van gaat krijgen'
Saran Ann hoorde de woede aanval van Phyllis met gebogen hoofd aan.
'Ik had het kunnen weten, natuurlijk houd ze zich niet in'
Sarah Ann wist dat ze iets moest doen om haar maatje een halt toe te roepen voordat ze helemaal doorsloeg met haar tirade
"Houd je smoel!" Siste ze naar Phyllis
avatar
Kyanara

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 2011-11-14
Leeftijd : 33
Woonplaats : Boerengat aan de sloot

View user profile http://seeingitcreative.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by tha_queen_of_chaos on 2011-12-09, 10:47 pm

Megami
Locatie: Piratenschip ‘the Undertaker’ Tweede dek,
Praat met: Kapitein Marat

Megami haar mondhoeken gingen iets omhoog toen de kapitein weinig subtiel zei dat ze op de vlucht was. ,, Zo zou je het kunnen noemen." De kapitein riep de jongen bij zich die onder haar rok had gekeken en vroeg haar wat er gedaan moest worden. Megami's hoofd was ondertussen net zo rood als haar haar.
,, Je kan iemand zijn natuur niet kwalijk nemen, maar respect is wel belangrijk." mompelde ze terwijl ze nadacht. Ondertussen ging Patch vrolijk door met praten tegen de kapitein. Megami zou kunnen proberen er vandoor te gaan, maar de kapitein was niet zo dom om daar in te trappen. Iets wat de jongen niet goed begreep. Megami keek hem even vernietigend aan zodat hij weer stil stond, nog geen halve stap van de plaats waar hij eerst stond.
,, Het was geen ernstig vergrijp en nauwelijks kwalijk te nemen vanwege zijn jonge leeftijd, maar indien het niet bestraft word kan het wel ernstiger worden. Ik zou zeggen dat hij wel een paar dagen het galjoen kan schoonmaken."

(Blijkbaar de straf voor kleine vergrijpen)

_________________
Shacking up with:Megami - Limhwa luna, Kami- Soom Lazule, Akuma, Limhwa Half elf
Waiting: Seishin (SOOM MD Sphaler)
wishing for: Tenshi (mnf eliya), Kyuuketsuki (spiritdoll freesia), Yuurei (mnf DES/Rheia)
My Livejournal
avatar
tha_queen_of_chaos
Admin

Aantal berichten : 1501
Registratiedatum : 2009-11-03
Leeftijd : 30
Woonplaats : Krommenie

View user profile http://jointedlove.nl

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Lavender-Traces on 2011-12-09, 11:10 pm

Kim
Spookschip The Black Lady - Het bovendek
“Touché.” Kim leek niet van zijn stuk gebracht. “Maar we zitten toch vast in deze storm, hoe je haar ook went of keert.” Hij gaf het roer een klopje zoals je een hond zou geven. De wind voerde de stem van Phyllis zijn kant uit en hij keek over het bovendek naar beneden. “Natter kan je toch niet worden met deze constante regen! Zie het maar als een gratis douche!” Hij lachte en keek toe hoe Phyllis haar jurk zo goed en kwaad als het ging uitwrong. Niet dat het veel goeds deed, want de regen trok al snel weer terug in de kleding. Hij keerde zich terug tot Aina. “Kijk maar uit dat die lantaarn niet uit je kont gaat schijnen. Dan zitten we pas écht vast.” Hij keek Aina brutaal aan, een schittering in zijn ogen van het amusement.

Taylor
Koopvaardijschip The Harbringer - Moore's hut
Toen Chelsea tevoorschijn kwam knikte hij ook naar haar in begroeting. “We zijn net van wal. Je zou een bezoekje kunnen brengen aan de scheepskok, misschien dat hij in een goed humeur is en een stuk fruit wil geven. Maar de lunch wordt pas over een paar uur geserveerd.” Taylor verzweeg het feit maar dat hij een stukje fruit met de kapitein had ‘gestolen’. Als iedereen zo zou beginnen dan zou het al snel gedaan zijn met de vruchten.
avatar
Lavender-Traces

Aantal berichten : 209
Registratiedatum : 2011-06-11
Leeftijd : 27

View user profile http://lavandula-bjd.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by brigitte on 2011-12-09, 11:20 pm

senka
Spookschip The Black Lady - dek

Senka zag hoe ze draaiden. Ze hoorde flarden van stemmen maar kon niet verstaan. Wat.
Aahhh de koers is gezet. Op weg naar het avondtuur. Nog even en ik zal nieuwe vrienden vinden. Nog even en er zijn schepen in het vizier. Zou ik het kunnen maken om in de nacht naar hun schepen te kunnen vliegen. Ze te opserveren? Of moet ik toch maar eerst iemand op dit schip aanspreken.
avatar
brigitte

Aantal berichten : 915
Registratiedatum : 2009-11-09
Leeftijd : 37
Woonplaats : Tilburg

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Marmot on 2011-12-09, 11:55 pm

Kapitein Marat
Locatie: Piratenschip ‘the Undertaker’ Tweede dek,
Praat met: Megami en Patch

Marat keek even beteuterd bij het horen van de straf die Megami in gedachten had. Ze mompelde iets onverstaanbaars maar het was duidelijk dat ze niet helemaal blij was. Gefrustreerd duwde ze haar pistool terug in het holster. Ze richtte zich tot Georg "Je hebt haar gehoord, begin met de keuken, daarna de wc's en daarna de schedels. Ik wil dat ze eruit komen te zien alsof ze vers zijn!" De jongen knikte en haastte zich weg. Hij leek bijna blij, wat hij ook was aangezien hij er levend vanaf was gekomen. Marat legde een hand op Megami's schouder en keek haar aan, ze kreeg warempel een welgemeende glimlach op haar gezicht "Jij ..jij bent te aardig, jij..." ze moest ineens ergens aan denken en haar gezicht vertrok. Ze wendde haar blik af en liet de meid los. "Ik kan het niet over het hoofd zien dat je nog steeds alleen maar tekent .. vanaf nu ben je mijn persoonlijke wekker ..." ze boog zich naar Megami en fluisterde "Zodat ik me niet meer verslaap." voegde ze op fluistertoon toe. "Nou, HUP, ga verder tekenen!" bulderde ze. Ze liep nu naar de balustrade. "Boen de kanonnen! Schrob het dek, haal de netten op! En degene die ik betrap op lapzwansen mag rondjes gaan zwemmen om het schip!!" was haar bevel tegen de bemanning. "En zing....ZING alsof je leven er vanaf hangt!" dit laatste bevel zette ze kracht bij door met haar pistool te zwaaien.

Een aantal piraten pakten hun instrumenten en begonnen te spelen, en de bemanning begon te zingen
https://www.youtube.com/watch?v=3A19q7rysLs

Nu richtte ze zich tot Patch. Ze was boos op hem en moest een straf bedenken voor het niet zijn waar hij hoorde te zijn, maar hij begon over de Harbringer en ze vergat ineens waarom ze boos was. Ze dacht even na en haalde haar schouders op "Nou, we zijn ze al drie keer misgelopen, dus nu doen we het anders .. we varen richting Japan en onderscheppen ze zo vroeg mogelijk! " Ze ging aan het roer staan, trok het touw los en gooide het om. "Dit wordt de koers, hoe dan ook .. zo komen we hen tegen. Ik voel het aan mijn water. Als dat schip gekelderd is .. ben ik weer een stukje dichterbij mijn wraak." Bij deze laatste woorden kreeg ze een maniakale grijns op haar gezicht. "Ze gaan er allemaal aan .. stuk voor stuk. IK zal er persoonlijk voor zorgen dat de naam Gwendolyn Marat gelijk wordt aan de Dood!" de kraai keek haar even schuin aan en kraste alsof hij wilde zeggen. "Dat is die al"


Last edited by Marmot on 2011-12-09, 11:59 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : stukje vergeten)
avatar
Marmot

Aantal berichten : 30
Registratiedatum : 2011-11-30
Leeftijd : 34
Woonplaats : Bureaustoel

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Kyanara on 2011-12-10, 12:52 am

Phyllis
Spookschip The Black Lady - dek

Phyllis keek Sarah Ann verbaasd aan toen ze hoorde wat ze zei.
"waar komt dat ineens vandaag?" ze beledigd aan Sarah Ann.
Op dat moment hoorde ze Kim van bovenaf schreewen dat ze zich niet zo moest aanstellen, en dat ze hoe dan ook toch wel nat was en zou blijven.
Met die opmerking verdween de aandacht voor Sarah Ann en richtte ze al haar woede op Kim.
"Owja... natuurlijk. Hoort meneer daar praten. Hij staat daar maar te staan met zn luie reet terwijl wij ons hier helemaal de pleuris werken op onze knieen, en als ik dan nog en beetje van mijn waardigheid over wil houden en mijn jurk mooi, netjes en zo DROOG mogelijk wil houden, krijg ik nog commentaar ook!
En dan niet te vergeten dat we net bijna van het schip afgeslingerd werden door door een of andere gestoorde gek die dacht leuk te zijn en het roer als een gek om te gooien!" Phyllis liep rood aan van woede. "
"Wat denk hij wel niet dat hij is? Jesus op het witte paard?" Foeterde ze verder.

Sarah Ann
Spookschip The Black Lady - dek
Sarah Ann keek Phyllis met een strakke blik aan toen ze haar had geboden haar mond dicht te houden.
Net als Phyllis hoorde ze de woorden die Kim over het denk schreeuwde naar Phyllis. ze liet een gniffel ontsnappen. 'Hij heeft wel gelijk, maar het is net een opmerking die je niet tegen Phyllis moeten zeggen' dacht ze.
'Nu barst de hel echt los'

Patch
Piratenschip the Undertaker - Tweede dek

Patch hoopte dat hij met zijn opmerking de woede van de kapitein kon omdraaiden. Hij wist hoe graag de dat duivelse Harbringer schip te grazen wou nemen. En Stiekem was hij toch ook wel nieuwsgierig naar wat het plan was.
Nog voor hij antwoord kreeg op zijn vraag, zei de tekendame met het rode haar iets.
Het ging over een straf voor een van de scheepsjongens die schijbaar iets verkeerds had gedaan.
Hij hoorde de straf aan die de dame had bedacht.
'Wat is dat nu weer voor een straf?' dacht hij bij zichzelf. 'wat een slappe hap van een straf. die gast is echt een mazzelpik. Ik had hem veel harder aangepakt.'
De kapitein beval de scheepsjongen tot actie en keerde zich daarna weer naar Patch.
Met een sluwe grijns keek hij de kapitein aan terwijl deze vertelde wat het plan was.
Zijn bloed begon sneller te stromen bij de gedachten aan een gevecht met The Harbringer. Zijn adrenaline begon door zijn lichaam te pompen toen de kapitein met een duivelse grijns zei dat ze er allemaal aan zouden gaan.
"Op naar Japan!" riep hij terug met een duivelse grijns van zichzelf.
"Ik kan niet wachten tot in mijn handen om de strot van die vieze achterbakse aristoctraten kan legge, en dan een voor een hun nek breken alsof het twijgjes zijn." Hij hief zijn hand in de lucht en deed alsof hij iemand zijn strot dicht kneep.
Met een breede lach liet hij zijn hand weer vallen en bukte naar beneden.
Hij had een paar uur geleden aan een scheepknaap gevraagd hem een fles rum te halen en die had hij achter het roer nergezet.
Hij pakte de fles op en stak deze uit naar de kapitein.
"Rum?" vroeg hij geamuseerd.
avatar
Kyanara

Aantal berichten : 49
Registratiedatum : 2011-11-14
Leeftijd : 33
Woonplaats : Boerengat aan de sloot

View user profile http://seeingitcreative.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Pete on 2011-12-10, 5:08 am

Kapitein Rembrandt
Koopvaardijschip The Harbringer - Kajuit

Nadat Rembrandt wat administratie voor zichzelf had gedaan, besloot hij dat het tijd was om eens een praatje te maken met de passagiers. Het was tenslotte belangrijk dat ze hun kapitein kenden, en hij hen. Niet alleen nam hij hun bagage mee, maar had ook kostbare ruimte in het ruim gereserveerd voor hun prive-koopwaren. Sommige passagiers hadden tegen extra betaling zelfs andere gunsten gekregen, zoals een toegeknepen oog op hun verleden... Het maakte kapitein Rembrandt niet zoveel uit, zolang ze zich maar gedeist hielden en geen problemen op het schip veroorzaakten.

Na een korte wandeling langs de bemanning belandde Rembrandt bij de passagiers-hutten, die hem eraan deden denken de volgende keer een ander soort schip te vragen als de VOC er weer op stond passagiers te laten vervoeren. Hij klopte aan bij Einhard, een man die nog in het holst van de nacht zich had aangemeld voor de terugreis en een flinke som geld ervoor betaald had. Waarom de man er ook op stond in het donker aan boord te gaan wist Rem niet, en hij had hem ook geen prive-hut kunnen geven, dus hij ging vragen of alles toch naar wens was.

'Meneer?' zei Rembrandt nogmaals, en klopte harder. 'Bent u al wakker?' Hij herinnerde zich dat bj hem op de kamer een van de vrouwelijke passagiers sliep - de roodharige vrouw waar de Japanners zo graag naar hadden gekeken. Hopelijk stoorde zij zich niet aan de kapiteins plotselinge bezoek.

Voor Einhard en Serafina's hut.
avatar
Pete

Aantal berichten : 694
Registratiedatum : 2009-11-05
Leeftijd : 27
Woonplaats : Leiden

View user profile

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by rasilverstorm on 2011-12-10, 11:23 am

Aina
Spookschip The Black Lady - Het bovendek

Zijdelings gaf hij Kim een blik die zei dat hij niet te ver moest gaan. Hoewel Aina het op zich amusant vond, wist hij dat hij zijn grenzen duidelijk moest houden. Zo was het leven van een kapitein. Hoewel hij Kim met zijn leven toe zou vertrouwen, dat was als hij dood kon gaan, was hij niet bevriend genoeg met de ander om pesterijtjes te ver door te laten gaan. "Kijk maar uit, straks schijnt ie uit jouw kont."

Hij kon Phyllis vanaf het voordek prima verstaan, voor nu negeerde hij het nog. Hoewel als ze niet snel weer aan het werk ging, dan zou hij haar duidelijk laten weten dat lummelen op zijn schip niet was toegestaan.

Duncan, Chelsea
Koopvaardijschip The Harbringer - Moore's hut

De halve glimlach werd een volle en Chelsea knikte, "dan zal ik dat zo doen, bedankt voor de tip."

Duncan schudde zijn hoofd, "echt klein veelvraatje. Maar goed, dank je voor de informatie. Misschien dat we je met lunch zien?"
avatar
rasilverstorm

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 2011-11-20
Leeftijd : 34
Woonplaats : Utrecht

View user profile http://rasilverstorm.deviantart.com

Back to top Go down

Re: 18+ RPG - A Pirate's life for me!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum